Ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης», πραγματοποίησε στις 18/19/20-011-2022  εκδρομή στην Αράχωβα για τους αθλούμενους του τμήματος ¨Παραδοσιακού Χορού¨ και του τμήματος ¨Αθλητισμός και Γυναίκα¨ ,. Η προσέλευση των ενδιαφερομένων ήταν άμεση και οι θέσεις έκλεισαν ήδη από τις πρώτες ώρες.

Οι εκδρομείς με σύμμαχο τον καλό καιρό και οπλισμένοι με καλή διάθεση ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, με προορισμό το γραφικό χωριό Πολύδροσο.

Το Σάββατο οι εκδρομείς, επισκέφτηκαν το Μεταλλευτικό θεματικό πάρκο μοναδικό στον ελληνικό χώρο. Η περιήγηση στο Vagonetto έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η γνωριμία με την ιστορία του βωξίτη ξεκίνησε με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο Μεταλλευτικής Ιστορίας, συνεχίστηκε με την επίσκεψη στην Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας και ολοκληρώθηκε με το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850. Οι εκδρομείς πραγματικά ενθουσιάστηκαν αφού ενημερώθηκαν πάνω στην ιστορία εκμετάλλευσης του βωξίτη και των ανθρώπων που εργάστηκαν σε αυτό.

Στη συνέχεια το γκρουπ κατευθύνθηκε στο ¨καλλιτεχνικό¨ χωριό Παύλιανη  και στο φυσικό πάρκο αναψυχής. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στο δάσος  με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες , να περπατήσουν κατά μήκος του ποταμού Ασωπού που διασταυρώνεται πολλές φορές με ξύλινες γραφικές γέφυρες. Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με τα πλατάνια , τις καρυδιές και τις καστανιές  αποζημίωσε όλους τους εκδρομείς. Η διαδρομή ήταν γεμάτη από μικρές ¨εκπλήξεις¨ και ευρηματικές, έξυπνες πινακίδες γεμάτες πληροφορίες και οδηγίες για τους περιπατητές. Αναμφισβήτητα η διαδρομή μέσα στο πάρκο είναι μια περιπέτεια που κάνει το χρόνο να περνάει γρήγορα και ευχάριστα.

Την Κυριακή, οι εκδρομείς πραγματοποίησαν μια αξέχαστη ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, ένα από τα πιο σημαντικά στην Ελλάδα. Ο Αθλητικός Οργανισμός είχε φροντίσει για την παρουσία εκπαιδευμένου ξεναγού ο οποίος μετέφερε τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι στο χρόνο, σε μια μεριά της ελληνικής γης που καθήλωσε τους πάντες. Η επιβλητικότητα του αρχαιολογικού χώρου του Μαντείου των Δελφών που είναι αναμφισβήτητα αξεπέραστη, προκάλεσε δέος σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η παρέα μας πήρε το δρόμο της επιστροφής, γεμάτη με πλούσιες εικόνες, συναισθήματα και υπέροχες αναμνήσεις.

Δίνουμε ραντεβού για την επόμενη εκδρομή μας !!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *