Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών (Αργυρούπολης) του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης», πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 προς το όμορφο Ναύπλιο.
Πέρα από τη βόλτα στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, τα μέλη του Τμήματος είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και να περιηγηθούν στον χώρο και τον χρόνο μέσα από τις συλλογές του Μουσείου (άμεσα συνδεδεμένες με τον λαϊκό και τον νεότερο ελληνικό πολιτισμό, με παραδοσιακά ενδύματα και αντικείμενα λαϊκής τέχνης, τα οποία χρονολογούνται στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού).
 Το μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής ακολούθησε ο χορός και το τραγούδι, παρασέρνοντας στον κύκλο του χορού και άτομα «εκτός» του Τμήματος, τα οποία βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.
Το γλέντι κορυφώθηκε με ζωντανή μουσική, με τους ήχους της γκάιντας, της φλογέρας και των κρουστών και με χορούς «κυκλωτικούς».
Ο Πρόεδρος του ΟΝΑΔΕΑ  Γιώργος Καλιντέρης με την παρουσία του, συνέβαλε στην ευχάριστη ατμόσφαιρα και στο κέφι της μεγάλης μας παρέας. Τα χαμόγελα στο πρόσωπο των παρευρισκομένων από τη χαρά της συμμετοχής στον κύκλο του χορού και στο σύνολο αυτής της «μουσικοχορευτικής» εξόρμησης ήταν  η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή για τον δάσκαλο του Τμήματος και τους διοργανωτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *