Ο Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης ¨Γρηγόρης Λαμπράκης¨ αναλογιζόμενος  ότι η αντιμετώπιση αναπάντεχων ασθενειών, κοινών τραυματισμών και δυσλειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ,σε συνεργασία με το Ιατρικό δίκτυο και την Ιατρική άσκηση την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου  2018 το σεμινάριο πρώτων βοηθειών, στο συνεδριακό πολιτιστικό κέντρο ¨Μίκης Θεοδωράκης¨.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε παρουσία 180 συνανθρώπων μας οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν και να  καταρτιστούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα ένα επείγον περιστατικό. Από τις 10:00-14:00  οι ομιλητές του σεμιναρίου κος Κέντρος Ζήκος (Φυσίατρος), κος Βογιατζής Σταύρος (Καρδιολόγος), κος Θανασάς Χρήστος  (Ορθοπεδικός), κος Χριστόπουλος Γεώργιος (Ωτορινολαρυγγολόγος),κος Καψαλάκης Ιωάννης (Νευρολόγος) και η κα. Τανταλάκη Ευαγγελία (Ενδοκρινολόγος), τους οποίους ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κος. Γιώργος Καλιντέρης στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε προσωπικά,  εναλλάσσονταν και ανέπτυσσαν επιστημονικά ο καθένας σύμφωνα με την δική του ειδικότητα  θέματα που αφορούσαν τις βασικές αρχές ανατομικής και φυσιολογίας αναπνευστικού – κυκλοφορικού συστήματος, την αντιμετώπιση επεισοδίων απώλειας αισθήσεων, λιποθυμικό επεισόδιο, έμφραγμα μυοκαρδίου, αιφνίδιος καρδιακός θάνατος καθώς και την εφαρμογή των σωστών κινήσεων που αφορούν τις κακώσεις κεφαλής – σπονδυλικής στήλης.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ευχαριστούμε το ανθοπωλείο ¨Πατεράκης¨ για την συμβολή του καθώς και όλους  όσους συμμετείχαν και δεσμευόμαστε να επανέλθουμε στο μέλλον με νέες δράσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *