Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη χειμερινή εξόρμηση του ΟΝΑΔΕΑ την Βυτίνα Ο εκπληκτικός καιρός ήταν σύμμαχος μας και η καλή διάθεση ενισχύθηκε  από της δράσεις που πραγματοποιήθηκαν .

Όλα ξεκίνησαν Σάββατο πρωί από το Κολυμβητήριο της Αργυρούπολης στις 07.00 όπου και συγκεντρωθήκαμε , με μεγάλη  μας χαρά  είδαμε ότι οδηγός μας θα είναι ο κύριος Παγούδης

Η πρώτη στάση έγινε στο σπήλαιο του  Κάψια  ένα από τα δέκα ποιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδος στο Οροπέδιο της Μαντινείας εκεί αντικρίσαμε ένα μοναδικό θέαμα φυσικής τέχνης έγινε η καθιερωμένη ξενάγηση και συνεχίσαμε το δρόμο μας  .

12.00 η ώρα φτάσαμε στο ξενοδοχείο στην Βυτίνα .Στην συνέχεια  ακλούθησε ξενάγηση  από την Πρόεδρο του συλλόγου γυναικών Βυτίνας  στο Τριανταφυλλίδειο ίδρυμα, την πρώτη Γεωργική σχολή της Ελλάδος . Στο κτήριο στεγαζόταν και η εβδομάδα τέχνης με εκθέματα καλλιτεχνικά και εικαστικά έργα

Ακολούθησε περίπατος στο δασάκι της Βυτίνας, μια έκταση  40 στρ.
Τα τεράστια δέντρα και το πανέμορφο ,κόκκινο χαλί από φύλλα, μας φιλοξένησαν για να εκτελέσουμε ένα υπέροχο μάθημα yoga που απολαύσαμε όλοι!!
Δεν έλλειψε βέβαια το κλασσικό τσιπουράκι στην πλατεία του χωριού και η απαραίτητη μεσημεριανή σιέστα…
Νωρίς το απόγευμα ξεκινήσαμε για την Αλωνίσταινα, ένα κοντινό χωριό, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το καλωσόρισμα του Χειμώνα.
Ο  τοπικός πολιτιστικός σύλλογος μας υποδέχτηκε με μουσική, φαγητό, χορό και πολύ κέφι γύρω από την τεράστια φωτιά που είχαν ανάψει στο κέντρο της πλατείας.
Η Κυριακή ξημέρωσε ηλιόλουστη, κάτι που σπανίζει τέτοια εποχή για την περιοχή, έτσι την εκμεταλλευτήκαμε καταλλήλως με μια πεζοπορία σε ένα τμήμα του «Menalon trail», του πρώτου πιστοποιημένου μονοπατιού στην Ελλάδα.
Αφού απολαύσαμε τον περίπατο μέσα στην υπέροχη φύση, συνεχίσαμε με μια επίσκεψη στο χωριό Ελάτη Αρκαδίας για να θαυμάσουμε  μια αγέλη αλόγων που φιλοξενούνται στο εργαστήριο ξύλινων έργων τέχνης της περιοχής.
Η εκδρομή μας τελείωσε με καλό φαγητό και χορό, σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βυτίνας.
Το ευχάριστο κλίμα μεταφέρθηκε στο πούλμαν και η επιστροφή μας έγινε ένα ακόμα γλέντι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *