Κυριακή 2 Απριλίου

Δίνουμε Ζωή στο Βουνό μας!

Αγαπητοί γονείς,

με κεντρικό μήνυμα «Δίνουμε ζωή στο βουνό μας», ο Δήμος Ελληνικού -Αργυρούπολης, σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών του Δήμου, τον ΣΠΑΥ, εθελοντικές ομάδες, συλλόγους, σχολεία, παιδικοί σταθμοί, φορείς και κατοίκους της πόλης, προετοιμάζονται δυναμικά για τη συμμετοχή στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση «Let’s do it Greece 2017» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου σε πάνω από 1.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Η δράση περιλαμβάνει αναδάσωση στις καμένες εκτάσεις του Υμηττού, καθαρισμό όλου του ορεινού μετώπου και ανάπλαση του χώρου στους πρόποδες του Υμηττού, με δημιουργία βοτανόκηπου, φροντίδα των μονοπατιών, συμπληρωματική δενδροφύτευση, βάψιμο σκαλοπατιών, καλλιτεχνικό γκράφιτι και περιποίηση των τραπεζοκαθισμάτων

Καθ’όλη τη διάρκεια της δράσης, εκπαιδευτικά παιχνίδια, κατασκευές και ευχάριστες εκπλήξεις θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους εθελοντές.

Τα αθλητικά σωματεία της Πόλης μας συμμετέχουν ενεργά στην μεγάλη περιβαλλοντική δράση, θέλοντας να δώσουν στους μικρούς μας πολίτες το μήνυμα της χαράς να βρεθούν με τους γονείς τους στο βουνό μας και στο δάσος.

Οι δραστηριότητες για τα παιδιά περιλαμβάνουν ζωγραφική, ξυλογλυπτική, ταϊστρες για πουλιά, κατασκευές από καπάκια και facepainting.

Επίσης τα σχολεία και τα σωματεία θα υιοθετήσουν τμήματα της αναδάσωσης και του βοτανόκηπου που θα δημιουργηθεί την ημέρα της δράσης.

Σημείο συνάντησης θα είναι το «Πατητήρι» στη συμβολή των οδών Κιάφας & Διγενή Ακρίτα  «Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης» και ώρα συνάντησης 10:00 π.μ. για να θα δοθεί η αντίστροφη μέτρηση δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αγκαλιά εθελοντισμού για το βουνό μας.

Όσοι σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, σχολεία και φορείς θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης (2132026046). Email:tmimapaideias@elliniko-argyroupoli.gr

 

Σας περιμένουμε!!!

 

Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Γιώργος Καλιντέρης

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *